Max John Avalon

Indie/folk

Max John Avalon är blues, soul och folk. I hans musik hörs det tidlösa, organiska och elektriska som tillsammans bildar ett sound som är mer än det som bara hörs på ytan. Vi kan kalla det ”indie folk blues”. Det är stort, litet, högt och lågt. I musiken finns det lyckliga i det tragiska och det mäktiga i det melankoliska. Något som tydligt hörs i känslan mellan raderna av själfull sång och självklara melodier.

Musikaliskt är Max John Avalon som en koppling mellan gamla tiders uttryck och den yngre generationens rastlöshet. Med sin karaktäristiska röst och en blandning av eget material och tolkningar söker han ständigt efter någon slags själ i en bransch som tycks gått vilse och glömt bort sitt ursprung.

Max John Avalon är 23 år gammal. Han växte upp i Spånga och flyttade som 12-åring till Dalarna där han fann musiken i artister som BB King, Nick Drake, Jimi Hendrix och Bob Dylan. Hans första musikaliska steg togs på ett trumset då han fortfarande inte visste att han hade en röst. I tonåren vissnade intresset för studierna och vardagen. Han plockade upp gitarren, hoppade av skolan och på den vägen är det.