Kitok

|
Hiphop

Magnus Ekelunds styrka som artist är att han vågar ta risker. Med en omisskännelig röst och en sällsynt energi plöjde han upp en helt ny fåra inom den svenska hiphopen. En av hans största inspirationer är Beastie Boys och det märks ofta den fantastiska  energin i hans musik.

Men han kom inte från ingenstans. Visst, rent geografiskt kanske man kan säga det. Lappland, norr om polcirkeln, är en plats som han själv brukar referera till som ”North of the wall”. Men den insatte vet att Magnus som 27-åring gjorde ett oväntat genrebyte från indierock till hiphop.

Mixen av oldschool-beats, highpitch-rap och stora refränger - kombinerat med originella texter – var en given succé och albumet Paradise Jokkmokk slog ner som en blixt från klar himmel, när han 2015 debuterade under sitt samiska efternamn Kitok. Ett år senare kom uppföljaren "#DARKWEBDETOX". En frispråkig skiva som djupdyker i livets mörkaste, fulaste och mest förbjudna sidor. Introt Psykologen och öppningsspåret Tvångskliniken ger en inblick i hur ångestfylld och obehaglig verkligheten kan te sig. Samtidigt är det en utåtriktad skiva och de stora melodierna finns fortfarande kvar. Kitok har hittat formen och övervinner oss. I år är han aktuell med ett nytt album och vi kan inte vänta på att få höra mera från

Det är med stor glädje vi välkomnar Kitok tillbaka till Peace & Love!