Eagle-Eye Cherry

|
Alternative

Nominerad till Årets Singer-songwriter på Grammis 2019. Det finns vissa låtar som fastställer en era. ”Save Tonight” från slutet av 90-talet är definitivt en sådan låt. Sverige hade fått en internationell stjärna. Efter år av turnerande tog han en välbehövlig paus. 14 år efter senaste spelningen i Sverige släppte han ny musik i höstas. Med ny musik börjar en ny era.

Ingen kan ha undgått att höra ”Save Tonight” som streamats över 170 miljoner gånger på Spotify och fortfarande spelas på radio världen över. Världshiten släpptes först i Sveriges och nådde amerikansk mark sommaren 1998, succén var ett faktum och samma år blev singeln USAs mest spelade låt på radio.

Tillsammans med textförfattare så som Peter Kvint, Victor Thell (Smith & Thell) och David Björk skapades albumet ”Streets of you” i Blackbird Studios i Nashville och legendariska Atlantisstudion i Stockholm. Albumet är artistens femte album och släpptes i oktober tidigare i år, i samband med releasen gjordes en turné i Spanien, Frankrike och Schweiz.