June 11, 2018
Vi säger VÄLKOMMEN till MEDBORGARBANDET! 👏

Här är Medborgarbandet – Ett stort artistkollektiv, eller varför inte ett rövarband, som tar pulsen på vår demokrati. Som en bro mellan vårt musikprogram och vårt forum kommer de dessutom spela på vår största scen – Utopia!

De består bland annat av Nina Persson (The Cardigans), Dennis Lyxzén (Refused), Kristin Amparo, Sakib Zabbar, Angelica Radvolt och sydafrikanska rappstjärnan Kanyi Mavi. Plus de fem fantastiska musikerna Oscar Johansson, Amanda Savbrant, Nadia Hamouchi, Laszlo Dancs och Joakim Svensson. För extra glans föräras varje speltillfälle även med en hemlig gästartist.

De har spelat för utsålda hus med föreställningen ”Vinnaren tar allt” och nu drar de ut på sommarturné med musiken i fokus. Var och en med sin egen briljans, samtidigt som de tillsammans utgör en unik konstellation vi aldrig sett förr. Gruppens sound innehåller alltifrån rap och elektroniskt till finstämt och bombastiskt. Det har beskrivits som nutida progg och som ett botemedel mot inskränkthet. Oavsett vad – målet är att fler ska ansluta till en gemensam rörelsen för ett bättre samhälle!

FLER NYHETER