June 27, 2018
P&L-exklusivt! 👉 Medborgarbandet släpper skiva!

Medborgarbandet släpper ”Vinnaren tar allt”-skiva – exklusivt släpp genom Peace & Love! 

👉 Lyssna här! OBS! Missa inte denna superkonstellation på Utopia, 5 juli, kl 21.15! 🎶💕💃

Artistkollektivet Medborgarbandet och Malmö Stadsteater skapade föreställningen ”Vinnaren tar allt” och succén var ett faktum. 27 juni släpps liveinspelningar av all musik som ett album. Nina Persson (The Cardigans), Thomas Öberg (Bob Hund), Kristin Amparo, Moto Boy och sydafrikanska rappstjärnan Kanyi Mavi är några av de välkända namn som medverkar.

Medborgarbandet startades med syfte att få igång samtalet om demokrati och medborgarskap. Artistkollektivet har beskrivits både som nutida progg och som ett botemedel mot inskränkthet. Oavsett vad – målet är att fler ska ansluta till en gemensam rörelsen för ett bättre samhälle och bollen är onekligen i rullning. Malmö Stadsteaters huvudscen Hipp fylldes till max och ”Vinnaren tar allt” har setts av över 10 000 åskådare.

Skivan består av 13 låtar och innehåller alltifrån rap och elektroniskt till finstämt och bombastiskt. Bland skaparna av text och musik finns, utöver flertalet av tidigare nämnda artister, även Jenny Wilson, Emil Jensen, Panda da Panda, Conakry, !Regeringen och Oscar Johansson. Under sommaren ger sig Medborgarbandet ut på turné med en konsertversion av föreställningen och kommer bland annat att besöka festivalen Peace & Love i Borlänge och Stockholm Pride och i höst ger de sig ut på en turné i samarbete med Riksteatern. 17 Augusti visar dessutom SVT en dokumentär om hela projektet. 

Utdrag ur Skånska Dagbladets recension: ”Vinnaren tar allt är politisk kabaré som väver samman olika röster och olika sceniska och musikaliska uttryck till en bärande uppmaning att använda sin egen röst. Efter premiären lämnar jag Hipp alldeles lycklig och med en värmande känsla inombords. Vad det är som värmer? Hopp tror jag.”

Inspelat live på Stadsteatern våren 2018 av ljudtekniker: Anders Ekstedt.

Skivomslaget till Medborgarbandet - Vinnaren tar allt.

Medborgarbandets konserter under sommaren:

2018-07-05: Peace & Love - Borlänge (S)

2018-08-03: Stockholm Pride - Stockholm (S)

2018-08-24: Kulturens Hus - Luleå (S)

2018-08-25: Folkets Hus - Umeå (S)

2018-08-29: Estrad - Södertälje (S)

2018-09-01: Hjalmar Bergmanteatern - Örebro (S)

2018-09-02: Motala Convention Centre - Motala (S)

2018-09-05: Stadsteatern - Skövde (S)

2018-09-06: Kungsbacka Teater - Kungsbacka (S)

FLER NYHETER