BUDSKAPSTORGET

Under festivalen realiserar vi för andra året i rad Budskapstorget  (tidigare Activism Square och Action Square) tillsammans med våra budskapspartners och samarbetspartners. 

Här får du som festivalbesökare tillfälle att diskutera viktiga frågor tillsammans med stora organisationer eller varför inte göra aktiva handlingar för mänskliga rättigheter?

Kanske är du intresserad att bli volontär i utlandet, jobba ideellt hemma i Sverige, eller bara sugen på en lat stund i solen? På Budskapstorget finns möjligheter till allt! 

Välkommen in för inspiration, inform-ation eller aktiv handling. Vi finns på plats fram till kl. 22.00 varje kväll.

Save the world – Make a change!

ORGANISATIONER PÅ PLATS

Erikshjälpen är en barnrättsorganisation som utifrån FN:s barnkonvention bedriver biståndsverksamhet i 18 länder. Fokus är på barns rätt till utbildning, hälsa samt trygghet och skydd. Insatser görs också för barn i utsatta livssituationer i Sverige. Organisationen arbetar även med folkbildning och opinion, för att sprida kunskap och främja barns rättigheter, både i Sverige och utomlands. Erikshjälpens vision är: En förändrad värld där barns drömmar får liv.
Kanske har du precis fått ditt första sommarjobb? Blivit erbjuden att provjobba gratis? Märkt av andra saker på jobbet som du kanske är osäker på om det gått rätt till? Har du frågor som gäller dina arbetsvillkor så är det till LO-tältet du ska gå, LO jobbar nämligen för att du ska ha det så bra som möjligt på jobbet! I tältet på området finns förutom fackliga representanter som kan hjälpa dig med frågor gällande dina arbetsvillkor, också olika tävlingar med temat ”Den svenska modellen” med fina priser och allmänt gött häng.
Med mottot "Samarbete för rättvisa" arbetar Svalorna Latinamerika för att minska fattigdom och undanröja dess orsaker. De samarbetar med lokala organisationer i Bolivia, Nicaragua och Peru för mänskliga rättigheter och hållbar utveckling. Tillsammans skapar de möjligheter för kvinnor, barn och ungdomar att förbättra sina livsvillkor.
Diakonia är en biståndsorganisation som arbetar långsiktigt med att motverka de orättvisa strukturer som finns i världen. Vi har inget eget arbete ute i världen utan stöttar över 300 partnerorganisationer i 40 länder. I Sverige arbetar vi med politisk påverkan genom kampanjer för att Sverige ska ha en bra Bistånds- och Utrikespolitik. I år är vårt fokus på vår Valkampanj som heter Barnens Tankesmedja (barnenstankesmedja.se). Vi har under våren samlat in barns frågor om Mänskliga Rättigheter och Demokrati och nu vill vi att så många som möjligt skickar in de tre frågor vi valt ut till Svenska politiker för att lyfta Mänskliga Rättigheter, Demokrati och Världen i den svenska valrörelsen.
Djurens Rätt är Sveriges största djurrätts- och djurskyddsorganisation. Vi arbetar för en värld där djur respekteras som kännande individer med rätt till sina egna liv. Detta gör vi genom opinionsbildning, politisk påverkan och attitydförändring. Under maj-september åker Djurens Rätt på sommarturné för att besöka festivaler, marknader, stadsfester och mässor runt om i Sverige för att prata om djurens situation och sprida djurrättsbudskap. Vårt stopp på Peace and Love-festivalen är en del av sommarturnén och det ska bli roligt att vara med. Vi ser fram emot att träffa er där! Innan dess kan ni träffa oss på instagram @djurensratt
Greenpeace är världens största oberoende miljöorganisation och arbetar för en värld i fred och ekologisk balans, både för oss och kommande generationer.